OUDERAVOND over WONEN

In maart hebben we een ouderavond georganiseerd over begeleid wonen. Deze avond was onderdeel van de lessen over Wonen, Werken en Vrije Tijd in de bovenbouw. Begeleiders van Ons Tweede Thuis en Cordaan vertelden over hun woonvoorzieningen.

Er kwam ook een oud leerling, Just Arlman, samen met zijn vader Hugo. Just woont nu twee jaar bij Cordaan. Hij vertelde enthousiast over zijn ervaringen met begeleid wonen in Diemen en gaf de toehoorders zo een goede indruk hoe het is om begeleid te wonen.

Mustapha  op Geitenboerderij

 

Elke woensdag en donderdag gaat Mustapha met veel plezier naar de geitenboerderij Giegel.  Deze boerderij ligt in de polder vlakbij Wijdewormer. Mustapha's passie is het verzorgen en omgaan met allerlei verschillende dieren. Zo ziin daar ook kippen, konijnen, poezen en een paard. Hij zou op dit moment niets anders willen. 

 

BB1 naar bieb

  
BB1 gaat regelmatig naar Bibliotheek Buitenveldert, die op loopafstand van de school is. Iedereen mag een boek uitzoeken die aansluit bij zijn/haar belangstelling. Het is wel duidelijk dat alle BB1 leerlingen blij zijn met hun net gevonden lectuur.

 

Samir uit BB2 hard aan het werk op zijn stageplek

  

Geslaagde excursie naar de Apenheul

 

 

Zelfstandig koken in de Bovenbouw.


de schemerlamp van Yannick.
Ik ben Yannick. Ik ben 19 jaar. Ik zit in BB3. Ik loop stage bij Middelpolder in Amstelveen. Ik werk bij de houtgroep. Ik maak veel dingen met hout. Het is soms zwaar. Ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld: Timmeren, zagen, boren en  hout koken zodat je het kunt buigen. Ik heb veel dingen gemaakt, bijvoorbeeld: Stoelen, tafels, bakjes en de lamp op de foto. Wil je een  ode aan Cruyff zien?
Desmond uit BB2 loopt op de donderdag en Vrijdag stage bij  Kuikduin Multimedia van Cordaan. Hier heeft hij  op de computer een ode gemaakt voor zijn held uit Amsterdam Johan Cruyff.

Volg de  onderstaande link!! 

https://www.youtube.com/watch?v=h3D6EUXUG2U