​hERMITAGE - mb1 - KUNSTLESSEN

ln het kader van de kunst educatielessen hebben wij een workshop gedaan in de Hermitage in Amsterdam. Wij hebben eerst de tentoonstelling bekeken van de Hollandse Meesters en goed gelet op het licht en donker contrast in de verschillende schilderijen. Het licht-donker contrast kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, namelijk om diepte te scheppen, of om vormen te benadrukken.

Daarna zijn wij aan het werk in het atelier; eerst een schets gemaakt met houtskool, daarna een schildering gemaakt waarin licht en donker vlakken zijn.  Alle schilderijen te samen vormen een prachtig geheel.

Horeca stage

Enkele leerlingen van MB2, MB3 en MB4 lopen op dinsdag en donderdag stage in
de keuken. Tijdens deze stage leren de leerlingen om te werken in een keuken. De leerlingen leren: snijtechnieken, hygiënisch werken en zelfstandig een klein gerecht klaarmaken. Aan het eind van het schooljaar is er een examen en kunnen de leerlingen een certificaat halen. 

Stage Middenbouw

Op dinsdag lopen wij stage bij het verpleeghuis De Bogt dat in de gezellige Spaarndammerbuurt ligt. We gaan daar met de metro en de bus naar toe. Er zijn allerlei leuke activiteiten waarbij wij een handje mogen helpen zoals bijvoorbeeld koffie en thee schenken, spelletjes spelen met de bewoners en helpen in het restaurant. 

Kerstspel op de Alphons Laudy

Het kerstspel op onze school is altijd weer een prachtig geheel. De aula wordt afgesloten met gordijnen en sfeervol verlicht. Leerkrachten en leerlingen spelen dan het verhaal van de geboorte van Jezus. Dit jaar gezien vanuit Irenus, de zoon van een van de 3 koningen. Zijn geschenken voor Jezus gaf hij onderweg aan anderen, maar juist dat vond Maria het mooiste geschenk: zijn lege handen.


Kinderboerderij

Hard werken op de stage bij de kinderboerderij in het Amstel park. Heerlijk wezen wandelen door het Amstel park na de stage


Knuffelen met de ezel hoort er ook bij!

Er moet natuurlijk ook opgeruimd worden na het harde werken. Poepscheppen in het zonnetje

Stage horeca

Elke week maken we tijdens de horecastage een snack voor
de onderbouwklassen. Deze week hebben we palmbomen
gemaakt van kiwi's, mandarijnen en bananen.

  

 

een mooie Bank voor het schoolplein

  

De Alphons Laudy VSO is een school voor voortgezet onderwijs, dus bij ons werken leerlingen al enigszins aan hun toekomst. Wat ga je later doen? Voor de meeste leerlingen is dat een werkplek onder begeleiding, maar soms lukt het ook om echt betaald werk te gaan doen.

Om later op een plek te komen wat je echt leuk vindt en kunt, lopen de leerlingen stage. Dat begint al in de middenbouw (vanaf 15 jaar) met een dag in de week. Leerlingen gaan dan bijvoorbeeld naar een kinderboerderij om hokken te verschonen, een verzorgingshuis of naar een Stadsdeel. Zo ook bij Stadsdeel Zuid, waar onder andere mensen bezig zijn met het opknappen van stadsbanken.

Een groepje van 6 leerlingen is daar geweest van september tot april 2016. In die tijd hebben ze prikwerk gedaan, prullenbakken leeggemaakt en ook meegeholpen aan het opknappen van de banken. Van het Stadsdeel kreeg de school een van die bankjes cadeau!! Dat gaf natuurlijk wel energie om deze goed af te branden, te schuren en weer opnieuw in de verf te zetten.

Op dinsdag 5 april werd de bank op het schoolplein geplaatst onder het goedkeurend oog van onze stage-leerlingen. Daarna werd het feestelijk in gebruik genomen!!

Bedankt Stadsdeel Zuid, we zijn er heel blij mee!!

   

Textielopdracht van Kay