THEATER DE KRAKELING

Bezoek aan Jeugdtheater de Krakeling met onderbouw 2 en 3.

 We zijn naar een voorstelling geweest in Jeugdtheater de Krakeling. De voorstelling heette ‘Hoe licht kan een wolk zijn’ en de groep ‘Het Houten Huis.’ Het was een prachtige muzikale voorstelling over een das (dier), die van rust hield. Tot zijn grote schrik kwamen er vogels in zijn hoed wonen. Het werd een kabaal en de hoed werd steeds hoger. Dat vond das niet fijn. Er kwamen steeds weer nieuwe gedachten zijn hoofd binnen. In de winter vertrokken de vogels. Maar in het voorjaar was de hoed een boom geworden en keerden de vogels weer terug. In de winter voelde de das zich zwaar, maar in het voorjaar zo licht als een wolk. De voorstelling werd gespeeld door 3 spelers.

Een van hen was een muzikant. Hij bespeelde wel 5 instrumenten, waaronder trompet, contrabas en elektrische gitaar. De muziek was betoverend. Daar hadden de leerlingen het veel over.  De das werd vormgegeven in verschillende gedaantes. Heel klein, als marionet. Maar ook groot, de muzikant met een dierenhoofd. De hoed zag je steeds groter worden. De grote hoed werd bewogen door twee spelers. De leerlingen lieten zich helemaal meevoeren in het fantasiespel. Het was een geslaagde excursie van het vak drama.

scheepvaartmuseum 


 


MB 5 heeft een rondleiding in dit museum gekregen. Leerlingen hebben hierover het volgende geschreven:

We zijn naar naar het Scheepvaartmuseum geweest. We gingen met metro 51 en stapten uit bij Waterlooplein en toen gingen we weer lopend verder. Toen kwamen we bij het museum en gingen eerst eten. Daarna kregen we een rondleiding van Marit op het VOC-schip genaamd De Amsterdam. We kregen koptelefoons en een soort apparaat dat op een walkie talkie leek en toen hoorden we Marit via de koptelefoon praten over de VOC. We konden aan touwen trekken om kisten omhoog te krijgen. Zo konden we voelen hoe zwaar het gewicht was. Er was ook een ruimte waar alleen rijke mensen mochten komen. Marit heeft ook veel verteld over belangrijke spullen die ze haalden uit Indonesië, China en Zuid Afrika.