HORECA

Koken Onderbouw. 

In de onderbouw leren de leerlingen om een eenvoudig gerecht zelfstandig of met hulp klaar te maken.  Belangrijk is dat de leerling weet, hoe hij/zij veilig moet werken. 

Bij de onderbouw gaat het om de zelfredzaamheid. 

Ook afwassen, afdrogen en schoonmaken van de aanrecht komen aan bod.  

    

Koken Middenbouw. 

In de middenbouw krijgen de leerlingen het vak koken. 

 Net als bij de onderbouw leren de leerlingen hoe zij een eenvoudig gerecht 

 Zelfstandig of met hulp kunnen bereiden. 

 Een recept lezen. Omgaan met weegschaal en maatbeker zijn hierbij 

 belangrijke onderdelen. 

 

 

Horeca stage.  SVA1 certificaat. 

Er zijn leerlingen die het vak horeca aangeboden krijgen tijdens de stage. 

Deze leerlingen werken het hele jaar in de keuken en aan het eind van het jaar doen ze examen. 

 

Belangrijke punten hierbij zijn: 

Veilig werken. 

Hygiëne.  

Omgaan met keukenmateriaal. 

 Bereidingstechnieken toepassen. 

Opdeeltechnieken toepassen. 

 (Werken met een koksmes en op de juiste manier snijden)  

Schoonmaaktechnieken toepassen. 

 Koken Bovenbouw. 

In de bovenbouw valt het vak koken onder: wonen, werken en vrije tijd.  

De leerlingen kunnen met hulp of zelfstandig een eenvoudige maaltijd of een gerecht klaar maken.  

Tijdens de individuele stage kan de leerling een horeca stage doen.