Afrika: workshops donderdag 8 maart 2018

Amsterdam, 19 februari 2018

Beste ouders en/of verzorgers,

Deze maand februari zijn we op school gestart met een project met als thema Afrika (de landen onder de Sahara). De leerlingen zijn erg enthousiast en zij zijn deze week op verschillende wijze in aanraking gebracht met de cultuur uit Afrika. We hebben het dan over van alles wat met deze Afrikaanse landen te maken heeft: cultuur, politiek, geschiedenis, maar ook muziek, dans, eten, kleding, feesten. De leerlingen krijgen tijdens deze maand in alle klassen les over bovenstaande onderwerpen. Een aantal groepen gaat naar musea, zoals het Tropen Museum in Amsterdam en het Volkenkundig Museum in Leiden. Ook komen er o.a. dans- en muziekworkshops.

Evenals vorige jaren maken we weer een museum op school, waar we gebruiksvoorwerpen, kleding, sieraden, etc. laten zien. Zo zal er in de kooklessen aandacht besteed worden aan de Afrikaanse keuken. Beroemd zijn de keramische figuren en potten, en daar wordt in de keramiek les aandacht aan besteed. Ook worden er natuurlijk Afrikaanse maskers gemaakt in de tekenles.

Om u een idee te geven waar uw zoon of dochter mee bezig is tijdens dit project, wil het team u uitnodigen om op Donderdag 8 maart in de avond deel te nemen aan verschillende workshops.

De school is open vanaf 19.00 uur (inlooptijd) en de aanvangstijd van de workshops is 19.15 uur en duren tot 20.45 uur. (eindtijd) Het lijkt ons leuk wanneer u met uw zoon of dochter komt, maar u kunt ook familie, vrienden, buren uitnodigen om mee te komen doen op de school. 

Het wordt kortom een avond waarbij u iets gaat doen samen met uw kind.

U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden zoals:

v  Afrikaans dansen.

v  Afrikaanse ritmes trommelen op djembés.

v  Afrikaanse hapjes maken (hier is maar beperkt plek in de keuken voor 10 mensen).

v  Het maken van maskers.

v  Keramische figuurtjes maken naar Afrikaans voorbeeld.

v  Textiel bedrukken.

Heeft u belangstelling vul dan onderstaand strookje in met uw keuze en wij zouden het fijn vinden als u het ingevuld voor maandag 5 maart meegeeft aan uw kind. U kunt ook een mail sturen naar de groepsdocent.

Vriendelijke groet namens het team,

Ilja de Voogd

Locatie-directeur

 

 

"

 

Naam: ---------------------------------------------------------- ouder/verzorger van ------------------------ Groep --------

 

Komt wel/niet. 

 

Zoon of dochter komt wel/niet mee    

 

Aantal personen……………………………………………………………………….

 

     Kies een workshop waar u aan deel wilt nemen,

o   Afrikaans dansen.

o   Afrikaanse ritmes trommelen op djembés.

o   Afrikaanse hapjes maken (hier is maar beperkt plek in de keuken voor 10 mensen).

o   Het maken van maskers.

o   Keramische figuurtjes maken naar Afrikaans voorbeeld.

o   Textiel bedrukken.

Media
  • maskers.jpg