Zomermarkt 23 juni 2022

Afgelopen donderdag, 23 juni, was er een echte Zomermarkt op de VSO Alphons Laudy. Op het schoolplein, in een heerlijke, zomerse temperatuur werden bij diverse kramen producten verkocht die met en door de leerlingen gemaakt waren . Mooie schorten, zelfgekweekte planten, keramiek, schilderijen, lekkere gezonde hapjes en nog veel meer prachtige zelfgemaakte dingen.

Tussendoor  werden er diverse activiteiten uitgevoerd door de leerlingen samen of soms met docenten. Er was een dansuitvoering, er werd gemusiceerd, gesport, verkleed. En er stond een ijscoman met een echte ijscokar om iedereen van een ijsje te voorzien.

De opbrengst van de Zomermarkt gaat naar Stichting Weebale. Robert en Krista hebben de stichting opgezet toen ik hen ontmoette in Oeganda. Zij helpen daar direct mensen in hun omgeving middels hun stichting.  Het geld van de Zomermarkt gaat naar een Blindenschool om hen te voorzien van latrines. En er is 1006,67 euro opgehaald! Een prachtig bedrag voor een heel mooi doel. Ik ga  deze zomer een bezoek brengen aan de school om de blijdschap met hen te delen. 

Met veel dank en applaus, ook namens Robert en Krista van Weebale, naar alle medewerkers en leerlingen van het VSO Alphons Laudy. 

Hennie Krommenhoek, oud docent VSO Alphons Laudy.


Media
  • zomermarkt